“Romanian-Netherlander Project este un proiect din cadrul programului Erasmus+, aprobat la finalul anului 2021. Are ca parteneri 2 licee din Romania, respectiv Regatul țărilor de Jos (Olanda): Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca și De Theaterhavo/vwo  din Rotterdam. Coordonatorul și inițiatorul acestui proiect este d-na prof. Claudia Rusu.

      Parteneriatul între cele două licee a fost creat in anul 2017. Partenerii s-au cunoscut cu ajutorul platformei eTwinning. Au urmat cate 3 vizite in Cluj-Napoca si 3 in Rotterdam, la fiecare participând câte 23-25 de elevi din fiecare țară. Aceste vizite au imbunatatit cooperarea intre cele 2 institutii si au avut rezultate pozitive pentru ambele scoli.

     De Theaterhavo/vwo  este un liceu de artă modern, infiintat in urma cu 16 ani si dispune de dotari foarte moderne, de sali de spectacol, de laboratoare si de profesori foarte implicati in activitatile educative din scoala. Acestia tin o foarte stansa legatura cu parintii elevilor, indruma elevii pe parcursul anilor petrecuti in scoala, astfel incat la finalul liceului elevii stiu cu siguranta domeniul pe care se vor orienta mai departe. Echipa de profesori este strans legata, in fiecare an avand loc intalniri de Team Building pentru profesori. In scoala exista un spirit de munca, de perfectionare permanenta a elevilor care pun mare baza pe dezvoltarea lor academica. Elevii si profesorii sunt foarte seriosi, contribuind zi de zi la îmbunătățirea imaginii școlii lor.

      Obiectivele pe care dorim sa le atingem prin participarea la acest proiect sunt strans corelate cu prioriatile alese mai sus și sunt urmatoarele:

  1. Imbunatatirea procesului de incluziune a  elevilor proveniti din medii dezavantajate,  in scolile partenere din proiect, pentru un numar de cel putin 20 de elevi.
  2. Stimularea creativitatii artistice si culturale a 20 de elevi romani si 20 de elevi olandezi din liceele implicate in proiect, prin participarea la activitati educationale comune, pana la finalul proiectului.
  3. Internationalizarea celor doua licee participante in proiect  prin imbunatatirea colaborarii dintre cei 2 parteneri, prin sporirea gradului de constientizare cu privire la valorile comune ale Uniunii Europene si prin promovarea cetățeniei active.

Pagina web a proiectului

Coordonator și inițiator proiect,
prof. Claudia Rusu