Nr. 2024-1-RO01-KA122-SCH-000220867

        Proiectul Erasmus+ având titlul „Inovare și Creativitate în educație” , cu numărul 2024-1-RO01-KA122-SCH-000220867 a avut ca dată de start ziua de 1 octombrie 2024 și are o durată de 18 luni. 

         Obiectivele proiectului sunt:

         1. Creșterea nivelului de creativitate în domeniul artistic pentru elevii cu mai puține oportunități, dintre care 3 elevi cu cerințe educaționale speciale, până la finalul proiectului.

         2. Inovarea și modernizarea strategiilor didactice utilizate de profesorii școlii noastre, în domeniul STEAM, pentru cel puțin 8 profesori, pana la finalul proiectului.

         3. Îmbunătățirea strategiilor de incluziune și integrare a elevilor cu CES și a celor proveniți din medii dezavantajate.

         Activitățile principale ale proiectului sunt:

1.      Cursuri de perfecționare:

         a) „STEAM education”  – primul curs este destinat inovării și îmbunătățirii strategiilor didactice ale profesorilor care predau discipline din domeniul. STEAM (știință, tehnologii, arta și matematică). Domeniul STEAM este unul trans disciplinar care își propune să abordeze problemele din viața de zi cu zi, într-un mod inter și trans disciplinar, integrând metode, cunoștințe, abilități din toate disciplinele domeniului. Pentru acest curs vor fi selectați 3 profesori.

         b) „3D Printing and Robotics in Education” – al doilea curs este destinat formării unor noi abilități și însușirii unor cunoștințe necesare pentru utilizarea imprimantelor 3D pentru profesorii care predau diverse discipline (începând cu disciplinele din aria matematica și științe până la cele din domeniul artistic- arhitectura, design industrial, design ambiental). Pentru acest curs vor fi selectați 2 profesori.

         c) „Universal Design for Learning: Strategies and Digital Tools to Support All Learners” – al treilea curs de formare care prezintă și explică noi strategii, metode, mijloace didactice ce vor fi folosite de profesori la clasa pentru a integra cat mai bine elevii cu CES, sau pe cei proveniți din medii dezavantajate, în toate activitățile școlare și extrașcolare din liceul nostru. Profesorii vor învăța strategii mai moderne de incluziune și integrare care sunt deja verificate in diverse școli și țări din Europa. De asemenea se va explica programul „Universal Design for Learning (UDL)” care se aplica cu succes în anumite țări din Europa și care este o strategie de diferențiere pentru a proiecta un cadru educațional accesibil care să abordeze nevoile diverse ale tuturor elevilor. La curs vor participa 3 profesori.

2.      Activități de Job Shadowing:

a)      prima activitate de Job Shadowing se va desfășura la Loule, în Portugalia, la un grup de școli. Vor participa 3 profesori.

b)     a doua activitate de Job Shadowing se va desfășura la liceul de arte ”De Theaterhavo/vwo” din Rotterdam. La activitate vor participa 3 profesori.

3.      Mobilitatea elevilor  la liceul de arte ”De Theaterhavo/vwo” din Rotterdam. La mobilitate vor participa 15 elevi cu mai puține oportunități.

    Cu siguranță, toate activitățile proiectului vor fi experiențe de neuitat care vor îmbogății bagajul de competențe și vor deschide noi orizonturi tuturor participanților.

SITE-UL PROIECTULUI:  https://erasmus-inovare-creativitate-educatie.blogspot.com/