Noutăți

În perioada 26.02-8.03.2024, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” are onoarea de a găzdui proiectul Erasmus+ ”Vision of the Future”, cu 7 elevi beneficiari de la ŠC Srečka Kosovela Sežana, Gimnazija in ekonomska šola, din Sezana, Slovenia. Activitățile de educație practică artistică susținute în cadrul liceului nostru sunt derulate sub îndrumarea unui grup de profesori mentori din diferite domenii ale artei. Practica din România acoperă domenii precum designul textil, pictură, design grafic și se abordează un alt mod de învățare a comunicării vizuale față de țara natală a acestora.

Elevii sloveni au vizitat de asemenea și expoziția “This is me”, care a fost creată pe baza cooperării școlii noastre cu școala slovenă, într-un parteneriat strategic Erasmus + Marketing4 Artists.

În perioada 18-22 decembrie 2023, Liceul de Arte Vizuale ,,Romulus Ladea”, organizează Târgul de Crăciun  – ,,Vis de Crăciun”. Evenimentul, găzduit de Galeria Ladea, unde vor fi expuse lucrări realizate de elevi ai liceului, dorește să vă aducă zâmbete, o mireasmă de cozonac și o stare veșnică de sărbătoare.

CONFERINȚA NAȚIONALĂ – M4A

În numele Consorțiului proiectului Marketing4Artists (M4A), consorțiu din care face parte și liceul nostru, vă informăm că va avea loc Conferința Națională a proiectului Erasmus+, în data de 27/11/2023 la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”.

Scopul acestui eveniment este de a prezenta proiectul și principalele sale rezultate, care includ o platformă de formare online, care este o resursă educațională deschisă (OER), destinată profesorilor și elevilor școlilor vocaționale de artă (VET), dar și studenților universităților de artă și organizațiilor care se ocupă cu formarea în domeniul artistic.

Manager de proiect, prof. Diana Cristina FRĂTEANU